Problemy z aktywacją konta
Jeśli po zarejestrowaniu się na forum nie otrzymałeś emaila z linkiem do potwierdzenia rejestracji konta skontaktuj się ze mną wysyłając email za pomocą formularza kontaktowego.
Jeśli po zarejestrowaniu się na forum nie otrzymałeś emaila z linkiem do potwierdzenia rejestracji konta skontaktuj się ze mną wysyłając email za pomocą formularza kontaktowego.
[YouTube] Windows 11 ważący zaledwie 1 GB!
#1 [YouTube] Windows 11 ważący zaledwie 1 GB!
Cześć,
Nie, nie pomyliłem klawiszy, lub zapomniałem zera; ten Windows 11 faktycznie zabiera tylko 1 GB
, ale zacznijmy od początku.
Jeżeli interesujecie się modyfikacjami Windowsa, to z pewnością słyszeliście o tiny11 albo tiny10, które są normalnymi systemami, tylko bez telemetrii, dodatkowych zbędnych funkcji, z mniejszymi wymaganiami sprzętowymi i tak dalej. Jednak YouTuber Enderman postanowił pociągnąć wyzwanie kastrowania Windowsa na skraj możliwości i ostatecznie uzyskał zużycie 1,34 GB pamięci na dysku oraz 523 MB pamięcu RAM.
Na jego filmie widać, że system jest praktycznie niezdatny do normalnego użytku, czyli innymi słowy "sztuka dla sztuki". Jednak dla mnie, mimo wszystko, w ograniczaniu funkcjii i zapotrzebowań Windowsa jest coś interesującego i pięknego.
Polecam zobaczyć oryginalny film:
Nie, nie pomyliłem klawiszy, lub zapomniałem zera; ten Windows 11 faktycznie zabiera tylko 1 GB

Jeżeli interesujecie się modyfikacjami Windowsa, to z pewnością słyszeliście o tiny11 albo tiny10, które są normalnymi systemami, tylko bez telemetrii, dodatkowych zbędnych funkcji, z mniejszymi wymaganiami sprzętowymi i tak dalej. Jednak YouTuber Enderman postanowił pociągnąć wyzwanie kastrowania Windowsa na skraj możliwości i ostatecznie uzyskał zużycie 1,34 GB pamięci na dysku oraz 523 MB pamięcu RAM.

Na jego filmie widać, że system jest praktycznie niezdatny do normalnego użytku, czyli innymi słowy "sztuka dla sztuki". Jednak dla mnie, mimo wszystko, w ograniczaniu funkcjii i zapotrzebowań Windowsa jest coś interesującego i pięknego.

Polecam zobaczyć oryginalny film:
- WinISO
- Administrator
- Podziękował: 20 razy
- Podziękowano : 19 razy
- Kontakt:
#2 Re: [YouTube] Windows 11 ważący zaledwie 1 GB!
Tak jak wspomniałeś czyli sztuka dla sztuki bo system się uruchomił i nic poza tym. Sporo usług niekrytycznych został wyłączonych lub nawet usuniętych czego efekt widać na filmiku: 90% rzeczy nie działa lub działa szczątkowo.
Autor na pewno sporo się nauczył podczas tego procesu ale dla nas jest to tylko taka dziwna ciekawostka.
Autor na pewno sporo się nauczył podczas tego procesu ale dla nas jest to tylko taka dziwna ciekawostka.
WinISO.pl - Baza polskich wersji systemów Windows, Windows Serwer i MS Office
Windows Desktop - Windows Serwer - Windows Debloat - MS Office - Wersje Beta
Windows Desktop - Windows Serwer - Windows Debloat - MS Office - Wersje Beta
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji
Musisz być zalogowany, aby opublikować odpowiedź
Utwórz konto
Nie masz konta? Zarejestruj się, aby dołączyć do naszej społeczności
Mając konto moesz zakładać własne tematy i subskrybować interesujące cię wątki
To nic nie kosztuje i zajmuje tylko minutę